Home

Privucite pažnju potencijalnih klijenata, odaberite 3D reklamu.

Izrađuju se u različitim dimenzijama i fontovima prema zahtjevu klijenta. Najčešći materijali koji se koriste u izradi blok slova su: pleksiglas, polikarbonat, inox, aluminijum, forex. Koji materijal će se koristiti ovisi o datoj situaciji, kompleksnosti i veličini reklame.

Stranice slova su obično izvedene od inox-a (ili drugog materijala po želji klijenta). Za prednji dio reklame se najčešće koriste pleksiglas, polikarbonat ili optičko platno kod direktnih rasvjeta, a kod indirektne rasvjete može se koristiti pleksiglas, aluminijski lim, inox ili drugi materijal po želji klijenta. Pleksiglas može biti u nekoliko standardnih boja (crvena, žuta, plava, zelena, crna, narandžasta itd..), a ukoliko nema tražene nijanse određene boje tada se aplicira katana ili printana PVC folija u željenoj boji na bijeli pleksiglas.

Poleđina reklame može biti izvedena od foreksa ili aluminijskog lima (što zavisi od visine slova). Za rasvjetu se koriste LED moduli najnovije generacije sa trafo napajanjem adekvatne snage za određenu snagu LED modula.

3D slova su najefektnije svjetleće reklame i danas imaju veliku zastupljenost zbog jeftinijeg načina izrade. Mogu biti montirana direktno na površinu objekta sa ili bez podkonstrukcije (željezne ili aluminijumske).